Neizrečeno

Published by

on

Razmišljala je o njemu svakog momenta, a najviše kada su joj se kapci neumoljivo spuštali i odvodili je u san. Ona se prepuštala, ali njene misli su bile kao na kofeinu i prenosile su taj adrenalin na nju, stoga joj je san nekako uvek bežao.

Koliko samo mogućih i nemogućih scenarija se odvijalo u njenoj glavi u te kasne sate…

Sve je počinjalo kao priča. Odredila bi mesto gde bi se odvijala ta njena najnovija zamisao. Često je to bilo vrlo nerealno, u ravni s bajkovitim. Ali zar nisu sve fantazije uglavnom takve? Kada bi završilia raspravu sama sa sobom da li je to realno i moguće ili nije, na kraju bi se odlučila da to ipak nije ni važno i da je to samo njeno i da će to veče biti ostvarivo, tu, u njenoj sobi, u njenoj glavi.

Pošto bi odredila mesto, morala je da odredi i vreme zbivanja te njene fantazije. Biće to neki večernji sati, u periodu van radnog vremena, možda neka subota. Uvek je bila perfekcionista, pa čak i u slučaju smišljanja svoje priče pred spavanje. Dakle, odredila je mesto, dan i vreme za sada.

Došao je trenutak da odabere kako će divno da izgleda i u kojoj odevnoj kombinaciji sebe vidi. Devojka k’o devojka kako kažu, pa ni te stvari nije prepuštala slučaju i one su bile važan deo te priče. Nije prošlo puno, a ona se već zanela i sve se pretvorilo u planove za kupovinu..međutim brzo se vratila. Ništa nije volela da ostavi nedovršeno, pa ni ovu tek rođenu misao, koja je rasla i granala se.

Svaka priča ima glavnog lika.

Tako je i on, taj nedosanjani, po njenom mišljenju savršeni, „nije njen nivo“ , kolega s posla imao tu čast da bude glavni protagonista ove bajke. Kako je dolazila do momenta kada bi se sreli, tu u njenim mislima, koja su nastala u ta četiri zida, kapci su se sve više i češće otvarali i na kraju je zatekla sebe kako gleda u mraku, u plafon, sa kezom od uveta do uveta na licu.

U realnosti je bila stidljiva, pa je morala nekako da smisli način kako će joj on na tom mestu prići i saznati nešto o njoj. Pošto se radnja odvijala u baru, gde je većina zaposlenih bila na nekoj proslavi, odlučila je da će on načuti razgovor nje i kolege i kako će odlučiti da joj priđe.

Naravno pošto nije mogla da pobegne od sebe čak ni u svojoj fantaziji, ona se spetljala, krenula da zamuckuje i pokušala da sakrije rumenilo na obrazima spuštajući glavu. Za razliku od stvarnosti gde bi on pomislio kako je čudna, ovde u ovom svetu koji je rastao iz njenih očiju na plafonu, to mu je bilo neizmerno simpatično.

Pa dobro dokle ćeš ti još da bežiš od mene?“ – Rekao bi. Nakon toga se nasmejao.

Smeje se on njoj, a smeje se ona ugašenom lusteru na plafonu.

Brzo je naručila tekilu, da bi dobila na vremenu dok ne odluči šta da kaže na to. Da, čak i u njenoj fantaziji misli su se rasparčavale, razlivale i bežale u njegovoj blizini.

Kako to misliš? Još uvek stojim ovde, zar ne? “ – Odgovorila bi mu.

Da se to stvarno desilo, verovatno bi ispolivala tekilu po sebi, praveći grimasu nakon malog gutljaja kao da joj se nešto smučilo, i nespretno prosula so koju je sipala na ruku i brisala bezuspešno mrlje pića po majici pokušavajući da dođe do reči. Na kraju bi ga najverovatnije pitala, pa ovaj… ti, ti si, otkad radiš ovde?

Inače oni rade zajedno već dve godine. Zamislite koliko bi bilo smešno da ga je to pitala, a još dok bi ga ona postavljala ne gledajući ga u oči i razmazujući ti mrlju još više na sve strane, tek tada bi joj se sigurno nasmejao u lice.

Ali ne i ovde, ne u njenom malom zamišljenom svetu. Kako je samo bila spontana, nasmejana, pričljiva, domišljata, elokventna….ma prosto je obarala s nogu.

Malo je ubrzala dešavanja u tom njenom zamišljenom univerzumu i posle njihovog razgovora gde su se u potpunosti uklopili i gde je sve teklo savršeno, došao je red na to da on nju pita da izađu malo na vazduh. Svi znate šta to znači. Znala je i ona.

Pridigla se iz kreveta i pogledala na sat, već je bilo oko četiri sata ujutro, imala je još samo koji sat da odspava do novog radnog dana. Čak je u jednom momentu krenula sebi da govori „Spavaj lujko, sutra ako ga stvarno budeš videla imaćeš podočnjake do poda. Pored toga što ti se jezik u njegovom prisustvu zapetlja sada još treba da te vidi i u najgorem mogućem izdanju gde podsećaš na zombija..stvarno nisam normalna, možda da popijem neki čaj..ma kakav čaj, to će me još više razbuditi…“

U nekom momentu u tom žustrom razgovoru koji je vodila u mraku svoje sobe, san se prišunjao.

Kao da je imala neki predosećaj, tog jutra ga je stvarno srela. Kada bi samo znao kakvu je ulogu imao prošlo veče i kada bi znao da je glavni lik u njenom univerzumu između jave i sna…

„Ćao Dejana“

„Ćao Marko“

Sve je ostalo na samo jednom „Ćao“.

Kap Mastila

 

17 реаговања на на „Neizrečeno“

  1. Boje – Kap Mastila аватар

    […] Neizrečeno […]

    Свиђа ми се

  2. Ivana - Orbis Marketing аватар

    Nema problema 🙂 Nadam se da ćeš nastaviti s pisanjem 🙂

    Свиђа се 1 person

  3. Dadi аватар

    Draga Ivana izvini što ti tek sada odgovaram. Hvala ti puno na nominaciji 🙂 Nadam se da se nećeš uvrediti, ali ovoga puta neću učestvovati.

    Свиђа ми се

  4. Ivana - Orbis Marketing аватар

    Nominiram te da sudjeluješ u blogerskoj igri Mystery Blogger Award, a na mom blogu možeš pronaći pravila 🙂

    Свиђа се 1 person

  5. Dadi аватар

    Hvala 🙂

    Свиђа се 1 person

  6. fifthavenueblog аватар
    fifthavenueblog

    Predivno…

    Свиђа се 1 person

  7. Dadi аватар

    Hehe, drago mi je zbog toga 🙂 Hvala ti 🙂

    Свиђа се 1 person

  8. brlogingblog аватар
    brlogingblog

    UUUUHHH kako me ovo vratilo u onaj period kada su sva ta sanjarenja prije spavanja bila obavezna bar dva puta dnevno 🙂 predivno je

    Свиђа се 1 person

  9. Dadi аватар

    Slažem se 🙂

    Свиђа ми се

  10. luciaabundanca аватар

    Ja sam za to da se sve kaže na javi! Od ove pređe snova i snevanja može da se rikne, a kad se iznese na javu nered u glavi se eksprezno brzo pospremi. Leptirići il se razlete ili odlete :).

    Свиђа се 1 person

  11. Dadi аватар

    Hvala 😊

    Свиђа ми се

  12. Миловановић Синиша аватар
    Миловановић Синиша

    Predivno

    Свиђа се 1 person

  13. Retka Zverka аватар

    Verujem u „znakove pored puta“. Neki događaji su neizbežni, neki su izbežni. Baš kao i susreti. Mislim da nismo samo mi ti koji određujemo, već i ono što je Bog, Viša sila, kako ko poima. Uzvraćam pozdrave, Dadi. 🙂

    Свиђа се 1 person

  14. Dadi аватар

    Hvala ti puno. 🙂 Slobodno se ti raspiši i ubuduće. Znala sam da iza tvojih tako divnih stihova sugurno stoji neka takva neizrecena ljubav 🙂
    Veliki pozz za jednog od omiljenih stihoklepaca u blogosferi 😉

    Свиђа се 1 person

  15. Dadi аватар

    Hvala 🙂 Ovo mi zvuči kao da veruješ u sudbinu i da je sve već predodređeno. Ja se više nadam da smo mi ti koji je određujemo i da sa našim postupcima pružamo mogućnost nečemu da se desi ili ne 🙂 Veliki pozz Zverka 🙂

    Свиђа се 1 person

  16. pucinasnova аватар

    Sve te scene koje zamišljamo, u kojima sretnemo te neke ljude za koje smo se pravili da ih ne vidimo kad ih sretnemo, a leptiri u stomaku plešu i srce poskakuje… Imala sam nekog takvog. I danas, iako se godinama ne srećemo, napišem mu neki stih. Možda bi sve bilo drugačije da kažemo na javi ono što kažemo u snovima ili u tim mislima pred san. Možda, ali u svemu ima neka poenta, smisao i što nas je zaobišlo, nije se ni trebalo desiti i obrnuto. Barem ja tako mislim i nije mi žao što su neke priče, upravo zbog riječi koje su ostale u vazduhu, poslije sletjele na papir kroz stihove. 😊
    Baš se ja ispisah ovdje umjesto da samo kažem kako je priča odlična, lijepo napisana i da ide veliki lajk. 😊

    Свиђа се 2 people

  17. Retka Zverka аватар

    Vrlo lepo napisano. 🙂 Razmišljam o tvom pitanju… i uviđam sve više, kako godine teku, da je nekim snovima bolje da ostanu u snovima. Mi ne znamo zašto je bolje što se nešto nije desilo, jedino što mislimo da znamo je da smo možda nešto propustili. Ali, to što smo propustili možda jeste dobro za nas. Kao ljudska bića, ograničeni smo na usku spoznaju i mučnu žudnju da nam nedostaje ono što mislimo da smo propustili.

    Свиђа се 3 people

Постави коментар

Previous Post
Next Post